Home » Istorie » Cum au pornit artiştii de azi?

Cum au pornit artiştii de azi?

Recent Comments

Mă gândem să scriu iar despre muzica la kg din ţara noastră gen “artiste” cu tot felul de nume Lori şi Anka sau mai ştiu eu ce, de parcă ar fi SMS-uri scrise de fete aflate la pubertate, dar de dragul sănătăţii am zis că nu mă enervez că nu merită. Aşa că mi-am îndreptat atenţia spre persoanele care chiar pot fi numite artişti, care au dăinuit mai mult decât un sezon şi care au avut ceva de zis în muzică. Cum şi-au început drumul? Cum arătau pe-atunci? Haideţi să vedem.

smiley soim al patriei

Smiley e un artist pe care nu e nevoie să vi-l prezint prea mult. E o personalitate constantă în muzică şi televiziune, deci ce mai, artist veritabil. Dar iată, cine e băieţelul drăgălaş, şoim al patriei zâmbăreţ? Da, el e! Smiley, pe numele său adevărat Andrei Tiberiu Maria. S-a născut pe 27 iulie 1983 la Piteşti şi a început să cânte la vârsta de 10 ani, în 2001 devenind membru al trupei Simplu.

smiley tanar

stefan banica

Cine e oare băiatul subţirel şi ruşinos din dreapta acestei imagini? Pentru cei care au peste 30 de ani nu e deloc greu de ghicit. Ştefan Bănică, pe atunci Jr. încă, a fost idolul unei generaţii, “Liceanul” care a fost vizionat de mii de ori de liceeni de pe atunci.

delia matache in copilarieO altă vedetă cu vechime de pe la noi este colega de X Factor a lui Ştefan, Delia Matache, artistă cu o voce inconfundabilă. Ea şi-a început cariera cu trupa N&D în 1999, însă a avut de-a face cu muzica încă din copilărie, terminând liceul de muzică Dinu Lipatti, mai apoi Conservatorul de Muzică din Bucureşti. Mama ei este cântăreaţă de muzică populară, de aici dragostea artistei pentru acest gen. Aici o puteţi vedea împreună cu sora ei mai mică Oana.


Leave a comment