Home » Muzica in viata noastra » Muzica în viaţa noastră

Muzica în viaţa noastră

Cu castile pe cap

Din punct de vedere poetic, rădăcinile muzicii se regăsesc în natură, însă din punct de vedere ştiinţific muzica nu reprezintă decât o adunătură de sunete, zgomote, mai exact vibraţii sonore. Defapt, nu este indiferent nici ce anume ascultă oamenii.

Ce efect are muzica asupra noastră?

În funcţie de gen, muzica ne poate introduce diferite stări: ne relaxează, ne induce o stare de somnolenţă sau ne poate creea o dispoziţie bună/proastă, ajută la amplificarea sau eliminarea unor stări etc. Unele genuri de muzică şi-au dobândit de-a lungul timpului diferite prejudecăţi, spre exemplu muzica rock. Deseori, o persoană care ascultă rock este asemănată cu o persoană care promovează satanismul, are continuu o dispoziţie proastă şi care are tot timpul manifestări violente asupra celor din jur.

Ce avantaje/dezavantaje are muzica?

Industria muzicii este intr-o continuă dezvoltare de la an la an. Datorită unor studii s-a demonstrat că într-un magazin, după ce s-a recurs la amplasarea unor casetofoane pe care era pusă muzică clasică, furturile s-au diminuat.

Pe de altă parte, dacă adolescenţii cred de cele mai multe ori că muzica îi va relaxa, în realitate, se poate întampla tocmai opusul.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: