Home » biografie » B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia

B.U.G. Mafia este o trupă de hip-hop din Romania fondată în anul 1993. Actualii componenți sunt Tataee, Caddillac, Uzzi și Levi(mâna dreaptă a lui Tataee). În acest articol vom pune accent pe istoricul acestei trupe, care până în ziua de azi este printre primele din România.

La sfârșitul anului 1993, pe vremea când albumele de hip hop circulau doar în cercuri restrânse, iar cd-urile erau obiecte rare și prețioase, Dragoș Vlad-Neagu îl întâlnește pe stradă pe Vlad Irimia. Ei intră în vorbă, subiectul fiind pălărioara purtată de Vlad care era brodată de mână cu numele unei formații de gen, celebră și acum, adică Cypress Hill

Pe 20 septembrie 1995 apare primul album al trupei numit “Mafia”, lansat la tarabă în Piața Universității. Pe acest album, invitați pe piese sunt M&G și Marijuana, iar pe interludii Rona Hartner, “Coco” Coroianu, Ben, Alex. Materialul discografic înregistrat în studioul lui Tino Furtuna de la Holograf este al treilea ca dată a apariției pe piața din hip hop-ul românesc, după cele ale trupelor Racla și Paraziții și urma să fie reeditat în ‘97, fără acordul trupei, la o altă casă de discuri, sub pretextul că ar fi un material nou.

Pe 13 martie ’99, la Sala Polivalentă, are loc cel mai mare concert al trupei. Datorită amplorii pe care o luase “fenomenul”, băieții au fost chemați la IGP pentru a da câte o declarație referitoare la materialul pe care îl aveau la vânzare.

2011 – Înapoi în viitor

Lansat exclusiv pe Internet pe site-ul oficial al trupei, acesta conține 14 piese și 8 skituri. Acest album se remarcă prin numărul mare de invitați, cu nume cunoscute în industrie (Loredana, Villy, Bodo, Luchian, Bogdan Dima) sau mai puțin cunoscute.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: