Home » da mama » Delia – Da, mamă

Delia – Da, mamă

delia

Probabil majoritatea dintre voi cunoașteți piesa Deliei ce poartă numele “Da, mamă”.

Ceea  ce probabil nu toți știți este că această piesă, cu care personal nu am nimic, a adus mai multe critici asupra ei, critici pe care eu personal le consider puțin cam exagerate. În primul rând, jurnalistul Mircea Badea a acuzat în timpil emisiunii moderate de el la Antena 3 că este plagiată după melodia lui Eminem , „Sing for the moment”.

De asemenea versurile piesei au fost aspru criticate cu motivul că încurajează consumul de alcool. Și cum asta nu ar fi fost de ajuns, piesa Deliei, cu siguranță una dintre cele mai controversate melodi ale verii din anul 2015, a ajuns și în atenția Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) după mai multe reclamații primite la adresa mesajului transmis, existând chiar și riscul difuzării la TV după ora 22:00 sau chiar interzicerea acestuia. În urma unor dezbateri pe tema melodiei, în special a versului „Da, mamă, sunt beată…”, membrii CNA au constatat că nu este încălcată legislația audiovizuală.

Opinia mea este că aceste critici au fost exagerate și că cei de la care au pornit ar trebui să-și mai consulte puțin convingerile. Dacă un copil de 14-15 dorește să consume alcool o va face indiferent dacă a ascultat piesa “Da, mamă” sau nu.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: